A Fiatalok a Bódva-völgyéért polgári társulás 2021. augusztus 23-án és 24-én gasztrodélutánt és szakmai workshopot tartott Kassán a Pivovar vendéglőben. A társulás célja volt, hogy a résztvevőkkel megismertessék a kultúra és az étel közötti összefüggéseket, a terítés és felszolgálás művészetét, az étkezés kultúráját, a vendéglátást, mint szakmát; azaz a világtrendek ismertetése.

A rendezvény első napján a szakma kapott főszerepet. Az esemény első felében a We Host You szervezet képviseletében Peter Marcina (Mirror Bar by Carlton tulajdonosa) és Dominik Tapušík (Sky Bar and Restaurant tulajdonosa) tartottak előadást a gasztronómia és vendéglátás rejtelmeiről, kihívásairól, az esetleges kitörési pontjairól. A szervezet a mindennapokban baristákat tömörítő csoport, akiknek célja a hazai bárélet közös támogatása, ápolása közösségépítő rendezvények, workshopok szervezése útján. Az esemény második felében a főszerep a kávéé volt. A résztvevők Jakub Sobota jóvoltából megismerkedhettek a kávéforgalmazás, kávékészítés sajátosságaival.

A rendezvény második napján az ízlelés kapta a főszerepet, hiszen a résztvevők a különleges ételeket és pálinkát kóstolhattak.

A gasztrodélután és szakmai workshop a Fiatalok a Bódva-völgyéért polgári társulásnak köszönhetően az Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A projekt célja a határon átnyúló intézményközi együttműködés szintjének javítása és az állampolgárok közötti határon átnyúló együttműködés kiszélesítése mellett a gasztronómiai szokások és termékek megismerése.

A cikk tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Segíts te is!

Van egy jó ötleted?

A Fiatalok a Bódva-völgyéért polgári társulás nyitott minden újító ötletre. Ha úgy érzed, hogy szeretnél nekünk segíteni, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot:

A honlap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

Erre még szükség lehet

A szervezet adatai

Statisztikai számjel:
42407354

Adószám:
2120644790

Szervezet neve:
Mládež za Údolie Bodvy „Fiatalok a Bódva-völgyéért”

Székhely:
Hviezdoslavova 32, 04501 Szepsi

Alapítás ideje:
2015. 02. 12.